LAMAS

Bu çeşit, ekoloji seçici olduğu için Akdeniz Bölgesinde Mersin'in batısında (Erdemli, Silifke) spesifik bir bölgede yetiştirilmektedir. Türkiye'de İnterdonato'dan sonra en erkenci limon çeşidi olan Lamas, çok kaliteli bir limon çeşididir. Depolamaya ve taşımaya çok elverişlidir.

Orta Anadolu'da bulunan doğal mağaralarda uzun süre depolanabilir. Meyvesi orta büyüklükte, silindirik, boyun halkalı ve belirgin memelidir. Üstün bir tat ve kokuya sahiptir. Kabuğu orta kalınlıkta, limon sarısı, düzgün ve parlaktır. Çekirdek sayısı azdır (3-5). Usare miktarı %34,96. Pazara sunum dönemi : Ekim ortası - Şubat.

Menşei : Kayda rastlanmamıştır
Saptama Yılı : Tesbit edilememiştir
Meyve Kabuğu : Açık yeşil-sarı veya limon sarısı
Meyve Eti : Düzgün, parlak
Meyve Şekli : Meyve şekli uzun silindiriktir, hafif boyun halkası vardır
Meyve Çapı : 60-65 mm
Meyve Ağırlığı : 110-120 gr
Kabuğun Ete Bağı : Sıkı